Brann på skole i Øygarden slukket (2024)

I går 14:43

Mari Linge Five &Marthe Stoksvik

Brann på skole i Øygarden slukket

Politiet rykket lørdag ut til en skole i Øygarden utenfor Bergen etter meldinger om brann.

Brannvesenet meldte om store, åpne flammer.

– Det er stor spredningsfare, og det er ikke kontroll, sa operasjonsleder Steinar Hausvik cirka klokken 14.40.

Like før klokken 15 meldte politiet at brannvesenet hadde tatt seg inn i bygget.

– Brannvesenet melder om god effekt i slukkningsarbeidet, men brannen er ikke slukket, opplyser politiet klokken 15.12.

Klokken 16.17 ble brannen meldt slukket.

Brannvesenet skriver på X at to fløyer og to klasserom er berørt av brannen.

Brann på skole i Øygarden slukket (1)

NTB &Ane Hem

Brann på skole i Øygarden slukket (2)

Tallet på drepte stiger etter angrep i Kharkiv

Tallet på døde etter angrepet på en byggevarehandel i Kharkiv er oppe i elleve, sier guvernøren i regionen søndag morgen.

– Dessverre er antall døde ved Epitsentr steget til 11 personer, skriver Oleh Synjehubov på Telegram.

Byggvarehuset i den østukrainske storbyen ble bombet i et russisk angrep lørdag. Lørdag kveld opplyste Synjehubov at 6 mennesker var drept, og at ytterligere 40 var såret og 16 savnet.

Angrepet utløste en stor brann, og videoer fra stedet viste en svart søyle med røyk som steg opp fra butikken.

– Tilsynelatende var angrepet mot et kjøpesenter der det var mange mennesker, dette er ren terror, sa ordfører Ihor Terehov kort tid etter angrepet.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som besøkte Kharkiv dagen før, fordømte luftangrepet mot et åpenbart sivilt mål midt på lyse dagen.

Kharkiv er Ukrainas nest største by og angripes jevnlig av russiske raketter. Russland innledet en bakkeoffensiv i fylket med samme navn 10. mai. Ukrainske myndigheter hevdet fredag at de hadde klart å stanse de russiske styrkens framgang.

En person pågrepet for drap på Romerike

En person er pågrepet og siktet for drap etter at en person ble funnet død på en adresse på Bjørkelangen på Romerike.

Politiet fikk melding om en alvorlig hendelse like utenfor Bjørkelangen sentrum klokken 01.50.

– Patruljen fant en person hardt skadet inne i boligen. Denne personen ble etter hvert bekreftet død på stedet, sier operasjonsleder Atle Vesttorp.

Det var flere personer til stede på adressen, opplylser politiet.

- En av disse er pågrepet og siktet for drapet, sier Vesttorp.

Den pågrepne er kjørt arrest og vil bli avhørt i løpet av dagen. Politiets kriminalteknikere vil gjennomføre åstedsundersøkelse på stedet.

Det blir også gjennomført avhør.

Saken utvides.

04:24

Ane Hem

Flere personer personer skutt i Helsingborg

Tre personer er skutt i Helsingborg natt til søndag. Det skriver Aftonbladet.

De tre er fraktet til sykehus med uklart skadeomfang.

Svensk politi ble varslet om hendelsen i tre-tiden natt til søndag.

Sydsvenskan skriver at to personer ble skutt på Elinebergsplatsen i Helsingborg.

Et område i Helsingborg er sperret av, og det er iverksatt etterforskning.

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, og det er ikke meldt om pågripelser.

03:45

NTB &Ane Hem

Verdensbanken: – Hver fjerde syrer er «ekstremt fattig»

Etter tretten års borgerkrig lever mer enn en firedel av Syrias innbyggere i ekstrem fattigdom, ifølge Verdensbanken.

I to rapporter som ble lagt fram lørdag, konkluderer Verdensbanken med at 27 prosent av syrerne – rundt 5,7 millioner mennesker – lever i ekstrem fattigdom. Den ødeleggende borgerkrigen har gått hardt ut over landets økonomi.

– Mens ekstrem fattigdom knapt eksisterte før konflikten, rammet den flere enn hver fjerde syrer i 2022, står det i en av rapportene.

Ifølge FN lever rundt 90 prosent i fattigdom i Syria. Tidligere har verdensorganisasjonen anslått at rundt 2 millioner levde i ekstrem fattigdom etter et tiår med krig.

I tillegg til skadene krigen har påført økonomi, næringsliv og infrastruktur, bidrar vestlige sanksjoner til den elendige situasjonen.

Den økonomiske kollapsen i nabolandet Libanon, koronapandemien og krigen i Ukraina trekkes også fram som faktorer som har undergravd velstanden til syriske husholdninger de siste årene.

– Vedvarende underfinansiering og begrenset adgang til humanitær hjelp har lagt ytterligere press på fattige syrere, som allerede sliter med raskt stigende priser, reduserte adgang til nødvendige tjenester og økende arbeidsledighet, sier Verdensbanken.

Ifølge rapporten ligger økonomien an til å krympe med 1,5 prosent i år, enda mer enn nedgangen på 1,2 prosent i fjor.

Mandag møtes representanter for verdenssamfunnet Brussel i håp om å skaffe penger på en årlig støttekonferanse for Syria,

Over en halv million mennesker er drept og flerfoldige millioner drevet på flukt som følge av krigen som brøt ut i 2011 etter at myndighetene slo hardt ned på omfattende demonstrasjoner mot landets ledelse.

02:54

NTB &Ane Hem

Brann på skole i Øygarden slukket (3)

Tysk minister sier Rafah-offensiv er ulovlig

Tysklands næringsminister Robert Habeck kritiserer Israels handlinger på Gazastripen og sier offensiven mot Rafah er i strid med folkeretten.

– Sulten, lidelsene hos den palestinske befolkningen og angrepene på Gazastripen er – slik vi nå ser i retten – ikke i tråd med folkeretten, sier Habeck og viser til at Den internasjonale domstolen (ICJ) har bedt Israel stanse offensiven mot Rafah.

Ifølge Habeck mener den tyske regjeringen at «Israel ikke kan gjennomføre dette angrepet, i hvert fall ikke slik de gjorde på Gazastripen tidligere, ved å bombe flyktningleier og så videre».

Uttalelsen kom da ministeren talte på et arrangement for å markere 75-årsjubileet for den tyske grunnloven. Der sa imidlertid Habeck også at den militante palestinske gruppen Hamas kan få slu*tt på krigen umiddelbart dersom de legger ned våpnene.

Også statsminister Olaf Scholz gjentok lørdag advarselen mot en omfattende militær offensiv mot Rafah sør på Gazastripen.

– Vårt utsagn er at krig alltid må føres på en slik måte at den respekterer folkeretten, sa Scholz i en offentlig debatt i Potsdam utenfor Berlin.

– Derfor har vi hele tiden vært tydelige på at vi ikke kan se for oss en offensiv mot Rafah uten forferdelige, uforsvarlige menneskelige tap.

02:50

NTB &Ane Hem

Vipps har problemer

Mobilbetalingstjenesten Vipps har tekniske problemer. Problemene påvirker noen norske kunder.

– Det er problemer hos leverandøren av betalingsinfrastrukturen vår, og dette påvirker alle kortbetalinger for enkelte brukere i Vipps. Vi sender ut en oppdatering så snart vi har ny informasjon, skriver selskapet i en driftsmelding.

I en oppdatering skriver Vipps at problemene skyldes vedlikehold, og at det vil vare til klokken 6.30.

– Beklager ulempene, skriver de videre.

02:50

Ane Hem

Brann i bolig i Hamar

- Full fyr i bolighus og garasje, melder politiet i Innlandet like etter klokken halv tre natt til søndag.

Tre personer er ute av huset og får tilsyn av helse.

Slukking pågår.

02:05

NTB &Ane Hem

Brann på skole i Øygarden slukket (4)

Disney-komponist Richard Sherman er død

Richard Sherman, som komponerte en rekke sanger for Disney, blant annet til klassikerne «Mary Poppins» og «Jungelboken», døde lørdag, 95 år gammel.

Sherman døde i Beverly Hills av sykdom knyttet til høy alder, opplyser Disney-konsernet.

Sherman og broren Robert, som døde i 2012, var ansatt som komponister hos Disney fra 1960 til 1973. I løpet av de årene skrev de over 200 sanger til 27 filmer og nesten like mange TV-produksjoner.

På merittlisten sto blant annet «Chim Chim Cher-ee» fra Mary Poppins i 1964, som de fikk en Oscar for. De skrev også hits som «It's a Small World» og «I Wanna Be Like You» fra «Jungelboken» i 1967. Utenfor Disney skrev de blant annet musikken til «Chitty Chitty Bang Bang» fra 1968.

Bransjenettstedet Variety sier brødrenes arbeid tilhørte en annen æra i Hollywood og at de fylte en rolle «som ikke lenger eksisterer, interne låtskriver i et filmstudio».

– Selv når de ikke jobbet for Disney, hadde musikken deres mange av de samme kjennetegnene, lystig og positiv musikk, fri for kynismen som var så fremtredende i kreative verk (inkludert musikk) på slu*tten av 1960-tallet og på 1970-taller, skriver Variety.

Disney-konsernet beskriver Richard Sherman som et viktig medlem av den «indre kretsen av kreative talenter» rundt selskapets grunnlegger Walt Disney.

01:49

Ane Hem

Rykker ut på grunn av naken dame

Politiet i Trøndelag opplyser natt til søndag at de er på vei til en privat adresse der det befinner seg en naken dame.

- Damen bor ikke på adressen, er ikke ønsket på adressen, nekter å kle på seg og nekter å forlate, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende til TV 2.

Personer på den private adressen har valgt å ringe politiet, og politiet har valgt å rykke ut.

- Det er ikke ofte vi rykker får slike meldinger, men ingenting overrasker oss, sier Brende.

Mens operasjonsleder er i samtale med TV 2 like før klokken to natt til søndag får hun inn melding fra patruljen om at de har lykkes med å få damen til å kle på seg.

- En kvinne i 20-årene er påkledd og kjørt hjem av patruljen, opplyser politiet i Trøndelag like før klokken halv tre.

01:36

NTB &Ane Hem

Brann på skole i Øygarden slukket (5)

Biden fast bestemt på å ikke sende soldater til Ukraina

USAs president Joe Biden gjentok lørdag at han ikke har noen planer om å sende amerikanske soldater til Ukraina.

– Ingen amerikanske soldater kriger i Ukraina. Jeg er fast bestemt på at det skal forbli slik, men vi står sterkt sammen med Ukraina, sa Biden da han talte til avskjedsklassen ved den prestisjetunge krigsskolen West Point.

Han kalte Russlands president Vladimir Putin «en brutal tyrann» som «var sikker på at Nato ville splittes» etter invasjonen av Ukraina i 2022.

– I stedet er verdenshistoriens sterkeste forsvarsallianse sterkere enn noensinne, fortsatt Biden.

Han roste også USAs rolle i Midtøsten og påpekte at USA driver et «presserende diplomati» for å sikre en våpenhvile og få hjem gislene som holdes av Hamas.

– Takket være USAs væpnede styrker, gjør vi det bare USA kan gjøre, som en uunnværlig nasjon, som verdens eneste supermakt.

Presidenten, som kjemper for å bli gjenvalgt i høstens presidentvalg, minnet også avgangsstudentene om å stå ved eden de har avlagt, «ikke til et politisk parti eller en president, men til den amerikanske grunnloven» om å verne den mot «alle fiender, ytre og indre».

– Friheten er ikke gratis. Den krever konstant årvåkenhet, sa presidenten og kalte de nyutdannede offiserene «det amerikanske demokratiets voktere».

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?

Brann på skole i Øygarden slukket (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 5938

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.