De 8 iconische looks van stijlicoon Jennifer Lopez (2024)

De 8 iconische looks van stijlicoon Jennifer Lopez (1)

Jennifer Lopez: van zangeres en actrice, ondernemer en model tot mode-icoon - het is een greep uit woorden die de alleskunner omschrijven. Met haar 52 jaar zien we niet alleen een enorm veelzijdige carrière, maar ook een uitgesproken modestijl. Denk aan denim-maxirokken en zwierige jurken. En laten we vooral die iconische groene Versace-jurk niet vergeten, waarin Lopez opnieuw verscheen tijdens Milan Fashion Week 2020 >.

Jennifer Lopez' stijl

Sinds 2010 zijn topstylisten Rob Zangardi en Mariel Haenn medeverantwoordelijk voor J.Lo's adembenemende looks. Van perfecte pasvormen en in het oog springende kleuren tot glitters en prints: de opvallende looks van Jennifer blijven je altijd bij. Maar het stijlicoon heeft ook een aantal trucs in haar moderepertoire die regelmatig terugkeren. Zo spotten we Jennifer regelmatig in een croptop, zien we haar op de rode loper vaak in een jurk met hoge split en draagt ze al sinds de opmars van de Y2k-stijl een grote zonnebril met het liefst bruine glazen. Tijd om Jennifer Lopez' mooiste looks uit te lichten.

Zien: Jennifer Lopez geeft openhartige speech in een naked dress tijdens de iHeart Radio Awards >

8 signaturelooks van Jennifer Lopez

1

Cropped top

De 8 iconische looks van stijlicoon Jennifer Lopez (2)

Het ultieme voorbeeld van een look die voor Jennifer Lopez gemaakt lijkt te zijn. Deze mandarijnrode set van Ralph Lauren draagt ze tijdens de CFDA Fashion Awards in 2019. Hier werd Jennifer Lopez bekroond met de Fashion Icon Award voor haar 'langdurige en wereldwijde impact op de mode' en mag ze aansluiten in een illuster rijtje: Naomi Campbell, Beyoncé en Rihanna.

Afgekeken bij de Oscars: dit zijn de feestelijkste jurken voor dit voorjaar >

2

Denim

De 8 iconische looks van stijlicoon Jennifer Lopez (3)

Volledig in spijkerlook van Balmain brengt Jennifer Lopez de nostalgische vibes uit de jaren 90 — inclusief grote oorringen — terug naar 2019. Compleet met transparante pumps was J.Lo klaar voor de preview van haar film Hustlers, die in 2019 uitkwam.

3

Streetstyle

De 8 iconische looks van stijlicoon Jennifer Lopez (4)

Daar is 'ie dan: de J.Lo-zonnebril die we inmiddels wel tot haar signature-items mogen rekenen. De licht transparante, bruine glazen, in een ietwat oversized montuur, zien we te pas en te onpas terug als accessoire. Zo ook in deze look, die ze droeg in december 2019, waarmee Jennifer laat zien dat een witte jurk in bohostijl niet alleen in de zomer kan.

Dit zijn de mooiste zonnebrillentrends van 2022 >

Advertentie - Lees hieronder verder

4

Mantels

Hoewel Jennifer Lopez in haar vrije tijd ook regelmatig wordt gespot in een comfortabel joggingpak, weet ze (samen met haar stylisten) ook hoe je klasse moet vertalen in een look. Tijdens de perstour van de film 'Marry Me' zagen we J.Lo keer op keer in een elegante, vrouwelijke look, zoals deze smaragdgroene look. Onder haar mantel draagt ze een zomerse lange jurk met gele bloemen én een groene panty, om de kou te trotseren.

Dit wil je weten over Jennifer Lopez' nieuwste film 'Marry me' >

5

Met kant

De 8 iconische looks van stijlicoon Jennifer Lopez (6)

Alweer bijna tien jaar geleden — je zou het niet zeggen — schitterde Jennifer Lopez in deze Zuhair Murad-jurk tijdens de Golden Globes. De transparante, met kant bewerkte jurk combineert ze met een metallic clutch en een stijlvol kapsel dat naar een kant is gekamd.

6

Hoeden

De 8 iconische looks van stijlicoon Jennifer Lopez (7)

Ze was er dit jaar misschien niet bij, maar in 2019 schitterde J.Lo nog in een Ralph&Russo-creatie inclusief witte cowboyhoed. Dit accessoire is een belangrijk item uit het moderepertoire van Jennifer Lopez en zien we vaak terugkomen. Zowel privé als tijdens feestelijke gelegenheden. Inderdaad, denk je bij een hoed niet meteen aan de rode loper, maar J.Lo brengt daar verandering in. Kijk maar naar haar westernlook tijdens het MET-gala in 2021 waar haar looks behoorde tot de favorieten van de avond.

Grammy Awards 2022: dit zijn de spectaculairste rodeloperlooks >

Advertentie - Lees hieronder verder

7

Zoet

De 8 iconische looks van stijlicoon Jennifer Lopez (8)

Hoewel we Jennifer Lopez vaak zien in aansluitende, transparante jurken, laat deze roze creatie van Giambattista Valli maar weer eens zien hoe gevarieerd de stijl van Jennifer Lopez kan zijn. De jurk met sleep van tule was zó groot en zwaar, dat de zangeres ervoor koos zich per bus te laten vervoeren naar de première van de romantische comedy Second Act.

8

Glitter & Glam

De 8 iconische looks van stijlicoon Jennifer Lopez (9)

Van haar eerste Oscar-look in 1997 (!) tot deze look uit 2019 — J.Lo weet hoe ze indruk moet maken. Tijdens de Academy Awards van 2019 ging Jennifer Lopez gekleed in een — letterlijk — schitterende look van Tom Ford. De aansluitende, spiegelende jurk met lange mouwen en col laat bovendien zien dat sexy niet per se bloot hoeft te betekenen.

Jennifer Lopez: dit zijn haar meest iconische rodeloperlooks >

De 8 iconische looks van stijlicoon Jennifer Lopez (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 5964

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.