Thomsen enkelt til finale i kulestøt (2024)

I går 20:40

NTB &Svein Rune Kjøllesdal

Thomsen enkelt til finale i kulestøt (1)

Thomsen enkelt til finale i kulestøt

Marcus Thomsen hadde få problemer med å booke finalebillett i kulestøt. Nordmannen hentet fram 20,69 meter i fredagens kvalifisering i friidretts-EM i Roma.

Thomsen trengte 20,70 for å være helt sikret finaleplass i Roma. De tolv beste utøverne skulle uansett til finale på øvelsen. På det første støtet fikk han til 20,69, og nordmannen var dermed langt på vei sikret å bli blant de tolv beste. Etter andre forsøk valgte Thomsen å droppe støt nummer tre.

– Jeg så at jeg lå på annenplass etter to støt, så da sto jeg over det siste forsøket. Det er veldig kjekt å stå her etter det som var en problematisk høst og vinter med depresjon, og jeg var nær å legge opp. Jeg er mye mer sulten på å gjøre det bedre. Det er kjekt å være meg nå, sa Thomsen til NRK etter kvalifiseringen.

Blant NRKs eksperter ble Thomsens kvalifisering beskrevet som «strålende».

– Et kjempestøt fra Thomsen. Meget sterkt. Jeg tipper han er klar for finale med dette støtet, sa NRKs ekspert Christina Vukicevic Demidov.

I 2022 ble Thomsen nummer ni i europamesterskapet München. Thomsens personlig beste på øvelsen er 21,09.

– Målet er å gjøre det bedre enn det jeg gjorde der, sa 26-åringen fra Voss til NRK før kvalifiseringen.

Finalen går av stabelen lørdag klokken 21.02

Johannes Gustavsen skriver...

NTB &Ole Henrik Hansen

Thomsen enkelt til finale i kulestøt (2)

O'Sullivan så rødt da Magdeburg misset CL-finale – knepen seier til «norske» Aalborg

Christian O'Sullivan måtte tidlig i dusjen da Magdeburg tapte 26-28 for Sebastian Barthold og Kristian Bjørnsens Aalborg i mesterliga-semifinalen i håndball.

I finalen venter vinneren av oppgjøret mellom Harald Reinkind og Petter Øverbys Kiel mot Barcelona.

Semifinalen åpnet svært jevnt og lagene fulgte hverandre hele veien til pause. Da lagene gikk i garderoben sto det 11-11 på måltavla.

Andre omgang startet på samme vis, men halvveis ut i omgangen ble O'Sullivan sendt i dusjen etter å ha satt inn en stygg takling på Thomas Sommer Arnoldsen.

– Jeg synes det er fullstendig korrekt, konstaterte Handball Kanalens danske kommentator da Oslo-gutten fikk det røde kortet.

Det så heller ikke ut som O'Sullivan var uenig med det da han tuslet av parketten uten noen form for demonstrasjon eller misnøye mot dommerteamet.

Magdeburg klarte likevel å holde tempoet oppe, men mot slu*tten av kampen skaffet danskene seg en liten fordel som holdt inn til 28-26-seier.

Magdeburgs Omar Ingi Magnusson ble riktignok kampens toppscorer med ti fulltreffere, mens Mads Hoxer Hangaard scoret åtte for Aalborg. Barthold og Bjørnsen noterte seg for henholdsvis seks og ett mål.

Det er første gang i historien at det er fem norske herrespillere som har tatt seg videre til mesterligaens semifinaler.

O'Sullivans Magdeburg er regjerende CL-mestere.

NTB &Svein Rune Kjøllesdal

Thomsen enkelt til finale i kulestøt (3)

Ekstraordinært skiting i 2025

Skitinget beslu*ttet lørdag at det i 2025 skal avholdes et ekstraordinært ting. Der skal det gjennomføres en total organisasjonsgjennomgang i Norges Skiforbund.

Det var kretsleder i Akershus Skikrets, Erik Solberg, som foreslo følgende forslag:

«Skitinget pålegger skistyret å opprette et organisasjonsutvalg som gjør en total gjennomgang av skiforbundet organisasjon. Utvalget skal være bredt sammensatt med medlemmer både fra egen organisasjon, men også medlemmer utenfra».

Skistyret må oppnevne et utvalg innen 1. september 2024.

Det gjennomføres et ekstraordinært ting digitalt våren 2025 som minimum behandler sak om styresammensetning og ansvarsfordeling mellom grener, kretser, komiteer og skistyret.

Det var 78 representanter som stemte for Akershus sitt forslag, mens 13 representanter stemte imot.

16:23

NTB &Svein Rune Kjøllesdal

Thomsen enkelt til finale i kulestøt (4)

Tok sin femte Grand Slam-tittel

Tenniseneren Iga Swiatek kunne lørdag juble for sin tredje strake tittel i Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Italienske Jasmine Paolini ble knust i finalen.

Polske Swiatek (23) var stor favoritt foran finalen på Philippe-Chatrier-banen i den franske hovedstaden og avgjorde i to strake sett på litt over én time.

Mot 15.-rangerte Paolini ble Swiatek brutt i sitt andre servegame, men hun slo tilbake med det samme og brøt to ganger til på vei mot 6-2-seier. I andre sett strammet Swiatek grepet ytterligere, og finaletriumfen var i boks med 6-1-seier.

28 år gamle Paolini spilte lørdag Roland-Garros-finale som første italiener siden Sara Errani var der i 2012, men Italia må fortsatt vente på sin første seier siden 2010. Den gang gikk Francesca Schiavone til topps.

Swiatek har fortsatt til gode å tape en Grand Slam-finale i single. Hun har vunnet Roland-Garros fire ganger siden 2020, og hun ble US Open-mester i 2022.

I 2021 kom Swiatek til finalen i doubleturneringen i Roland-Garros sammen med Bethanie Mattek-Sands (USA), men det ble tap for tsjekkiske Barbora Krejcikova og Katerina Siniakova.

16:00

NTB &Svein Rune Kjøllesdal

Thomsen enkelt til finale i kulestøt (5)

Norsk jubel: Vant doubleturneringen for juniorer i Paris

Nicolai Budkov Kjær (17) og hans makker Joel Schwärtzler gikk helt til topps i doubleturneringen for juniorer i Roland-Garros. Finalen ble dramatisk.

Kjær og østerrikske Schwärtzler vant første sett 6-4 mot italienske Federico Cina og japanske Rei Sakamoto. I annet sett fikk Cina og Sakamoto en kjempestart ved å gå opp i 5-0, men så våknet den norsk-østerrikske duoen. De kjempet seg på sterkt vis tilbake til 5-5, og da det sto 6-6 måtte settet avgjøres i tiebreak.

Der tok Kjær og Schwärtzler ledelsen 4-0, og de ga aldri fra seg føringen på vei mot seier. Tiebreaket ble avgjort med 7-3.

Kjær og Schwärtzler (Østerrike) fikk en god start med et tidlig servebrudd. Den norsk-østerrikske duoen gikk så opp i ledelsen 3-1 etter et flott servegame fra venstrehendte Schwärtzler, og til slu*tt servet Kjær inn settseieren 6-4.

Annet sett skulle også by på et tidlig servebrudd, men da feil vei for norske Kjær og hans makker. Cina og Sakamoto gikk opp i 5-0, men så skulle det snu.

Lørdagens finale var mellom de to topprangerte lagene i doubleturneringen, der Kjær og Schwärtzler var førsteseedet.

Sist helg fikk Budkov Kjær en tung start på Roland-Garros ved å ryke ut i første runde av mennenes juniorturnering i single. Den 3.-seedede nordmannen ble slått 6-1, 6-3 av kvalifiseringsspilleren Henry Bernet fra Sveits.

17-årige Kjær er nummer fire på ITFs verdensranking for junior og har som et av sine mål for året å vinne juniorklassen i en Grand Slam-turnering. Lørdagens finaleseier vil trolig gi økt erfaring i jakten på å oppnå det.

I januar tok han seg til semifinale i Australian Open.

15:02

Johannes Gustavsen

Roglič viser muskler før Tour de France

Spanske Marc Soler lå lenge alene i tet i den sjuende etappen av Critérium du Dauphiné. Men på vei opp den siste stigning til skianlegget Samoëns 1600 ble han spist opp av favorittgruppen.

Det var en samlet favorittgruppe som kom inn på oppløpet, men der parkerte slovenske Primož Roglič konkurrentene og spurtet inn til sin andre strake seier på to dager.

– Roglič er tilbake for godt, kommenterte TV 2s sykkelkommentator Christian Paasche.

BORA Hansgrohe-rytteren leder rittet, som er generalprøven til Tour de France, før den siste etappen søndag.

12:10

NTB &Johannes Gustavsen

Thomsen enkelt til finale i kulestøt (6)

Grimerud til EM-semifinale på 400 meter

Andreas Grimerud slår følge med Håvard Ingvaldsen til semifinalen på 400 meter i EM. Han tangerte sin personlige rekord med 45,90 i 1. runde lørdag.

Det holdt akkurat til semifinaleplass. Grimerud og sveitseren Ricky Petrucciani hadde svakest tid (begge 45,90) av de 14 som kvalifiserte seg.

Håvard Bentdal Ingvaldsen er direktekvalifisert til semifinalen. Han ble nummer seks i VM i fjor.

11:58

NTB &Johannes Gustavsen

Thomsen enkelt til finale i kulestøt (7)

Retzius-smell i EM – rev tre ganger på 4,25

Lene Retzius skuffet stort i stavkvalifiseringen i friidretts-EM og kom seg ikke til finale.

Retzius forsøkte tre ganger å komme seg over starthøyden 4,25 meter, men mislyktes. Hun ender dermed uten resultat i årets EM.

28-åringen har hoppet 4,55 meter tidligere i år, og hun har også den norske rekorden på 4,70.

Kitty Faye er Norges andre håp i stavkonkurransen. Hun kom seg over 4,25 meter i sitt eneste hopp så langt.

11:21

NTB &Johannes Gustavsen

Thomsen enkelt til finale i kulestøt (8)

Henriksen klar for EM-finale etter årsbeste

Eivind Henriksen fikk opp 75,49 meter i sitt lengste kast i sleggekvalifiseringen i EM og er dermed klar for søndagens finale.

Henriksen tok bronse i EM for to år siden, men en kneskade har skapt trøbbel for ham i årets sesong. Inntil lørdagens konkurranse var 74,74 meter hans lengste konkurransekast i 2024.

Henriksen åpnet bedre enn det med 75,21 i sitt første kast i Roma. Deretter økte han til 75,32 og så til 75,49. Han ble nummer fire i sin gruppe og ligger godt an til å nå finalen.

Wojciech Nowicki vant den første kvalifiseringsgruppen med et kast på 79 meter. Alle med kast på over 77 meter går direkte til finalen.

I går 20:33

Astrid Riis-Johansen

Thomsen enkelt til finale i kulestøt (9)

Ju Wenjun vant Norway Chess

For første gang i historien spilte de kvinnelige sjakkspillerne i Norway Chess. Der spilte de om en premiepott på samme størrelse som i den åpne klassen.

Ju Wenjun måtte vinne siste kampen for å vinne. Det gjorde hun.

– Jeg er veldig glad for å ha vunnet første kvinnelige Norway Chess, sier Wenju til TV 2 etter triumfen.

– Jeg håper det kan være en motivasjon for at kvinner vil inn i sjakken, fortsetter Wenju.

Tips TV 2

Har du tips, bilder eller video om saken?

Thomsen enkelt til finale i kulestøt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6112

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.