TV app om live tv te kijken | Alle tv apps voor je telefoon en tablet. (2024)

Met jouw internet & tv abonnement kun je ook televisie kijken op andere apparaten dan je tv scherm. Bijvoorbeeld op je telefoon, tablet of laptop.

Inhoud van dit artikel

  • TV kijken met een TV App
  • Het gebruik van de tv app buitenshuis en onderweg
  • In het buitenland tv kijken met de tv app
  • Live tv via de app streamen naar Chromecast of Apple TV

TV kijken met een TV App

Om gebruik te kunnen maken van eentv app moet je uiteraard klant zijn bij een van onderstaande aanbieders. Hieronder zie je een overzicht van tv apps van de grote tv providers.

TV App3G/4GBuitenlandChromecastAppleTVDownloaden
ZiggoGOJaEUJaJaiOS, Android
Online.nltv appJaEUJaJaiOS, Android
T-MobileTV AnywhereJaEUJaJaiOS, Android
CaiwayMultiscreen tvJaEUJaJaiOS, Android
KPNiTV appJaEUJaNeeiOS, Android
Canal DigitaalTV AppJaEUJaNeeiOS, Android
TelfortiTV appJaEUJaNeeiOS, Android
Xs4alltelevisieJaEUJaNeeiOS, Android
Delta TVTV appJaEUJaNeeiOS, Android
Tele2Online TVNeeNeeNeeNeeiOS, Android
NLZIETJaEUJaJaiOS, Android
NPOStartJaNeeJaJaiOS, Android

TV app downloaden

In de tabel vind je ook een link waarmee je de tv app kunt downloaden. Indien je de tv app wilt gebruiken op je iPhone of iPad, download dan de tv app door op de ‘iOS’ link te klikken.

Voor Android telefoons en tablets (Samsung, Huawei, Motorola etc.) download je de tv app via de Android link.

Het is verstandig om je Android of iOS besturingssysteem up-to-date te houden aangezien de Apps vaak alleen beschikbaar zijn vanaf een bepaalde versie van Android en iOS. Problemen met de tv app worden dan ook vaak veroorzaakt door niet bijgewerkte tv apps of besturingssystemen van smartphones.

Per provider verschilt de ondersteuning voor bepaalde versies van het besturingssysteem. Als je jouw telefoon of tablet regelmatig update zul je waarschijnlijk geen problemen ondervinden bij het downloaden van de tv app via de Google PlayStore of Apple’s AppStore.

Alle tv apps zijn gratis te downloaden, pas na het inloggen bij je provider kun je live tv kijken.

Inloggen op de tv app

Vaak moet je bij het eerste gebruik van de tv app inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord. Deze kun je bijvoorbeeld terugvinden in de welkomstbrief van je tv provider. Ook is het mogelijk om uw gebruikersnaam en wachtwoord op te vragen via de persoonlijke online omgeving van jouw tv provider.

Neem voor hulp eventueel contact op met de klantenservice van jouw tv provider.

Eens in de zoveel tijd moet je vaak opnieuw inloggen op de tv app, bijvoorbeeld na het updaten van de tv app of als je via een 3G/4G verbinding kijkt. Handig is het daarom om je gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan in een notitie op je telefoon.

Het gebruik van de tv app buitenshuis en onderweg

Voorheen moest je bij demeeste tv apps verbonden zijn met het thuis wifi netwerk om gebruik te kunnen maken van de app. Gelukkig is deze beperking bij bijna alle tv provider opgeheven. Alleen bij Tele2 is het verplicht om verbonden te zijn met het thuis wifi netwerk, daarom beperkt het gebruik van de Tele2 app zich tot in en rondom je huis. Alle andere tv apps weergeven in de tabel zijn geschikt voorvoor buitenshuis gebruik, via een willekeurig wifi netwerk of 3G/4G verbinding.

TV kijken via een 3G/4G verbinding

Bij bijna alle tv providers kun je ook van de tv app gebruik maken via een 3G/4G verbinding. Houdt hierbij wel rekening met eventueel hoge data kosten. Wanneer je live tv kijkt blijft er snel weinig meer over van je databundel.

Ter indicatie: bij live tv kijken (in goede kwaliteit) verbruik je ongeveer 1 gigabyte per uur.

Heb je een onbeperkte databundel dan is het hoge data verbruik natuurlijk geen probleem en zelfs een goed alternatief voor de soms slechte/langzame wifi in hotels of structureel slechte wifi in de trein.

Een aantal providers vereisen wel dat je de locatie voorziening op je telefoon aan hebt staan, hiermee kunnen ze checken of je niet stiekem de tv app gebruikt buiten de EU. Buiten de EU wordt tv namelijk geblokkeerd via geoblocking.

In het buitenland tv kijken met de tv app

Belangrijke voetbalwedstrijden, songfestivals, Formule 1 en al jouw andere favoriete tv programma’s wil je natuurlijk niet missen in het buitenland. Door Europese regelgeving kun je per 1 mei 2018 de tv apps ook in EU landen gebruiken. Buiten Europa, bijvoorbeeld in Turkije of Thailand is live tv kijken niet mogelijk zonder VPN.

Hoe je buiten Europa toch tv kijkt via de tv app lees je hier.

Live tv via de app streamen naar Chromecast of Apple TV

In bovenstaande tabel staat ook aangegeven of de tv app streamen naar de Chromecast of met Airplay naar de Apple TV ondersteund. Met name de Google Chromecast wordt breed ondersteund.

De tv app streamen naar je Google Chromecast of Apple TV kan erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je een tweede tv wilt aansluiten. Het voorkomt dat je een extra tv ontvanger moet huren bij je provider. Daarnaast is het handig als je bijvoorbeeld in de tuin tv wilt kijken of op andere plek zonder lange kabels te hoeven trekken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de Ziggo Go app via de Chromecast naar de tv streamt.

Heb je nog vragen over het gebruik van de TV Apps? Plaats dan een reactie!

TV app om live tv te kijken | Alle tv apps voor je telefoon en tablet. (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 6177

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.